Peking Duck with pancakes and Hoisinsauce


Here comes a good exciting recipes on China’s response to Tacos. Peking duck!
Peking duck as they do in China take time and require days of preparation. Here is a way to sneak around everything and an easy way to get a good yummy Peking duck.
The recipe for the pancakes and Hoisinsaus are also included in the recipe.
Serves fingers of cucumber and easy preselected white onion into strips.
Beijing Duck with pancakes and hoisin sauce
1 duck breast
1 tablespoon honey
1 tablespoon hoisin sauce
hoisin sauce:
1 teaspoon sambal oelek
1 tsp fresh ginger, grated
2 tablespoons ketchup
50 ml ketjap manis, sweet soy sauce
Pancakes:
225g plain flour
175 ml of boiling water
0.5 tablespoons cold water
Little extra flour
1 tablespoon sesame oil
Add the flour for pancakes in a bowl. Pour the boiling water and stir to a stiff dough. Add the cold water and knead for 3-4 minutes with his hands on a floured board until dough is soft and slät. Cover over and let the dough rest for half an hour.
Cut the dough in half. Use as little flour as possible and roll out two rolls, about 40 centimeters long. Split each roll in 8 bits. Clamp them between the palms of your hands or with rolling pin into flat circles, about 5-6 centimeters in diameter. Brush half of the pancakes with sesame oil on ovansidan. Put the remaining roundels on top of the oiled, two by two. Roll out each pair to about 15 centimeters in diameter.
Heat a frying pan without oil and fry the pancakes on. Medium heat for 1-2 minutes, or until they begin to turn brown mottled. Turn over and fry on the other side. When the surface bubbles up is finished. Share them with your fingers while hot. Place them on a baking sheet and cover with a towel, preferably damp.
Sear the foie skin with a few centimeters. Fry the duck breasts hard on the skin side, the skin should be crispy and brown, turn and fry a minute on the other side. Extra fat is not needed. Put them in an ovenproof dish with the skin side up. Brush the skin side with honey and Hoisinsous and set the duck breasts in 200 ° oven 6-8 minutes. Remove the mold and let the meat rest under foil for 10 Minutes. Shred the duck with 2 forks, as one does with such pulled pork.
Mix the ingredients for the sauce. Pour while the hoisin sauce and cut the cucumber and onion in rods.
Heat the plate with pancakes couple of minutes in 200 ° oven.

Här kommer ett gott spännande recept på Kinas svar på Tacos. Nämligen Peking anka!
Pekinganka som de gör i Kina tar tid och kräver dagars förberedelser. Här är ett sätt att smyga sig runt allt och på ett enkelt sätt få en god smarrig Pekinganka.
Receptet på pannkakorna finns också med i receptet.
Serverar gurkstavar och lätt förväld silverlök i strimlor.
Peking anka med pannkakor och Hoisinsås
1 ankbröst
1 msk honung
1 msk hoisinsås
Hoisinsås:
1 tsk sambal oelek
1 tsk färsk ingefära, riven
2 msk ketchup
50 ml ketjap manis, söt soja
Pannkakor:
225 g vetemjöl
175 ml kokande vatten
0,5 msk kallt vatten
lite extra mjöl
1 msk sesamolja
Lägg mjölet till pannkakorna i en skål. Häll ner det kokande vattnet och rör till en fast deg. Tillsätt det kalla vattnet och knåda 3-4 minuter med händerna på mjölat bord tills degen är mjuk och slät.Täck över och låt degen vila i en halvtimme.
Dela degen på mitten. Använd så lite mjöl som möjligt och rulla ut två rullar, cirka 40 centimeter långa. Dela varje rulle i 8 bitar. Kläm dem mellan handflatorna eller med kavel till platta rundlar, cirka 5-6 centimeter i diameter. Pensla hälften av pannkakorna med sesamolja på ovansidan.Lägg de återstående rundlarna ovanpå de oljade, par om par. Kavla ut varje par till cirka 15 centimeter i diameter.
Hetta upp en stekpanna utan olja och stek pannkakorna på medelvärme i 1-2 minuter, eller tills de börjar bli brunfläckiga. Vänd och stek på andra sidan. När ytan bubblar upp är de färdiga. Dela dem med fingrarna medan de är varma. Lägg dem på en plåt och täck med en handduk, gärna lätt fuktad.
Snitta ank skinnet med ett par centimeters mellanrum. Stek ankbrösten hårt på skinnsidan, skinnet ska bli knaprigt och brunt, vänd och stek en minut på andra sidan. Extra fett behövs inte. Lägg dem i en ugnssäker form med skinnsidan upp. Pensla skinnsidan med honung samt Hoisinsåsen och ställ in ankbrösten i 200° ugn i 6-8 minuter. Ta ut formen och låt köttet vila under folie i 10 minuter. Strimla ankan med 2 gafflar, som man gör med tex pulled pork.
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Häll under tiden upp hoisinsås och skär gurkan och löken i stavar.
Skiva köttet tunt. Värm plåten med pannkakor någon minut i 200° ugn.

Advertisement

One Comment Add yours

  1. parkerozgood says:

    This sounds so good! I’m always looking for a new duck recipe!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s