Spanish tortillas


This is probably the most common tapas in Spain. Many Spanish people likes to eat it in a baguette or why not a small salad with it and you have a delicious lunch.

Spanish tortilla

  • 5 medium sized potatoes in thin slices

  • 2 chopped yellow onions

  • 50 ml olive oil

  • 5 eggs

  • salt and pepper

Start by heating the oil and then putting onions and potatoes. Allow to stir at medium temperature without getting color for about 10 minutes. Meanwhile whisk the eggs with salt and pepper. Then put the onion and potato mixture down in the beaten egg. Heat the frying pan again with about 1 tablespoon of oil and gently beat the potato and egg mixture. Try to smooth the surface. Let it get together and get some color on medium heat.

Then take a large plate and let it slide over onto the plate. Take the frying pan over the plate and then turn all the way so that the potato ends up in the frying pan with the fried surface on top. Allow to fry again until the surface is colored.

Served as tapas or why not as a light lunch with a salad.

Spansk tortilla

5 medelstora potatisar i tunna skivor

2 hackade gula lökar

1/2 dl olivolja

5 ägg

salt och peppar

Börja med att värma upp oljan och lägg sedan i lök och potatis. Låt steka på medeltemperatur utan att få färg ca 10 minuter. Under tiden vispa ihop äggen med salt och peppar. Lägg sedan ner lök och potatis blandningen i de uppvispade äggen. Hetta upp stekpannan igen med ca 1 msk olja och slå försiktigt ner potatis och ägg blandningen. Försök jämna till ytan. Låt den få ta ihop sig och få lite färg på medelstark värme.

Ta sedan en stor tallrik och låt den få glida över på tallriken. Ta stekpannan över tallriken och vänd sedan alltihopa så potatisen hamnar i stekpannan igen med den stekta ytan överst. Låt steka igen tills under ytan fått färg.

Serveras som tapas eller varför inte som lunch med en sallad till.

Advertisement

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s